banner isbank

Yağız Kaan Erdoğmuş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna Katıldı

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Avrupa Şampiyonumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, annesi Gülsüm Erdoğmuş ve babası Selahattin Erdoğmuş ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sn. Emine Erdoğan’ın davetleriyle Beştepe’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı.

Satranç sporuna verdikleri değeri, desteği ve sevgiyi her fırsatta ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sn. Emine Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda da ilgi odağı satranç oldu. Avrupa Şampiyonumuz, 8 yaşta ELO Sıralamasında Dünya Birincisi Yağız Kaan Erdoğmuş ile yakından ilgilenen, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sn. Emine Erdoğan, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ile de keyifli bir satranç sohbeti yaptı.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sn. Emine Erdoğan Türk satrancının son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti. Herkesin satranç oynaması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanımız, 14 yaşında ‘Büyükusta’ olmayı hedefleyen genç şampiyonumuz Yağız Kaan’a ise “Haydi Yağız bekliyoruz o günü” ifadelerini kullandı.